Tájékoztató konténer rendeléshez

1. Tájékoztató

 

Hétvégén (szombaton és vasárnap), továbbá ünnepnapokon nem történik konténerszállítás (sem kiszállítás, sem beszállítás).

 

A konténer elhelyezésének feltétele

A konténer közterületen való elhelyezéshez, területfoglalási engedélyre van szükség.

A konténer saját tulajdonú belső kertbe, udvarra történő elhelyezése esetén, fontos tudnunk a kapu szélességét, továbbá fel kell mérni a terepviszonyokat is, hogy a konténer és a teherautó súlya nem okoz e kárt az udvarban, vagy a kertben lévő betonban, járólapban, vagy az ott lévő aknafedőben. Ha a saját területére, kell lerakni a konténeres törmelékszállításhoz elengedhetetlen konténert, akkor arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy a szállító jármű, beférjen a kapun (ha keskeny a kapu, akkor csak kapun kívül tudjuk elhelyezni a konténert, vagy ha így nem felel meg, szűk kapukon csak a megrendelő felelősségére próbálunk beállni).

A konténer elhelyezéséhez legalább 6 méter hosszú helyre van szükség.
Ha közterületen kell elhelyezni a konténeres sittszállításra alkalmas konténert, akkor gondoskodjon megfelelő parkolóhelyről, hogy a teherautó le, és fel tudja venni a konténert.

A lerakásnál, ne legyen útban, faág, légvezeték.

A konténert tilos mozgatni.

A konténer feltöltésénél űrtartalmát vegyük figyelembe a méret, űrtartalom határait, a konténert (pl.: ajtólapokkal) magasítani tilos és balesetveszélyes. az esetleges túlpakolás esetén a megrendelő köteles visszapakolni a hulladékokból. A gépjárművezető kolléga csak a biztonságosan elszállítható hulladékmennyiséget köteles elszállítani.

A konténerben veszélyes hulladékot tárolni, illetve rakni szigorúan tilos!

Konténerben lévő hulladékot meggyújtani tilos!

A megrendelő az esetlegesen okozott kárt köteles megfizetni!

 

Hulladék típusok, amelyek konténerben elszállíthatóak

Zöldhulladék: Zöldhulladéknak minősül a fűnyírás, vagy fűkaszálás során lenyírt fű, a levágott faágak, gallyak, vagy a bokrok lenyírása során keletkező nyesedékek, levelek, nád.
Ebbe a kategóriába tartozik a fafeldolgozás, vagy különböző asztalos munkák során keletkező fűrészpor, faforgács is.
Sok fejfájást okozhat az ősszel lehullott falevelek összegyűjtése után maradt avar további sorsa. A kerti munkák során jelentős mennyiségű kerti zöldhulladék keletkezhet, aminek elszállításában segítségére lehetünk.
Környezetünk védelme érdekében, a zöldhulladékot tartalmazó konténerbe ne helyezzen a fentebb felsoroltakon kívül más anyagot, vagy szemetet, mert az már háztartási hulladéknak minősül és nem komposztálható.

Lomhulladék: lomtalanításból származó hulladék: bútor, dísztárgy, használt eszközök, ruhaneműk, cipők, játék. A konténerekben elektronikai, illetve veszélyes hulladék elhelyezése tilos.

Építési törmelék és sitt: építkezések és bontások során keletkező kőtörmelék, betontörmelék, tégla, vályogtégla, kerámia, cserép, kövek, burkolókövek, salak.

2. Fizetési lehetőségek:

 

A konténer díját kihelyezéskor kérjük kifizetni!

Helyszínen a sofőrnél:

  • Készpénzzel
  • Bankkártyával,

vagy pedig alábbi irodáink valamelyikében:

  • Adony, Dózsa György út 64.
  • Dunaújváros, Budai Nagy Antal út 2.
  • Oroszlány, Táncsics Mihály u 59.
  • Paks, hulladéklerakó 0299/5 hrsz
  • Polgárdi, Szabadság út 26.
  • Sárbogárd, Árpád u 108.