3 db elektromos meghajtású felépítményes, CNG üzemű hulladékgyűjtő jármű, továbbá a Paksi Regionális Hulladéklerakón az új járművek kiszolgálására villamos és CNG töltési rendszer (töltőállomás) átadása - 2022.03.03.

2022.03.03-án Paks Városban megtörtént a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. Zöld Gazdaság Finanszírozási rendszere keretében megvalósított projektjének bemutató ünnepélyes átadása.

A rendezvényen megjelent dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Süli János a Paks 2 projektért felelős tárca nélküli miniszter, Szabó Péter Paks Város Polgármestere és Ferencz Kornél a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. igazgatóságának elnöke.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. részére a 2019. decemberében kibocsátott és 2021. januárban módosított támogatói okirata alapján sikeres uniós, nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként a térségi közszolgáltatás ellátásának szolgálatába állt 3 db elektromos meghajtású felépítményes, CNG üzemű hulladékgyűjtő jármű, továbbá a Paksi Regionális Hulladéklerakón az új járművek kiszolgálására villamos és CNG töltési rendszer (töltőállomás) került kialakításra. Véget ért a mintegy negyedéves tesztüzem, így a járműveket hivatalosan is a lakosság szolgálatába állítottuk.

A támogatás a Zöld Gazdaság Finanszírozási rendszere keretében vált lehetségessé, egyedi elbírálás alapján. A projekt üzenete és jelentősége tükrözi a támogató és a térségi közszolgáltatás célkitűzéseit. Csökkenteni kívánjuk a környezeti terhelést, és a lehető legalacsonyabb, közel, vagy akár nulla károsanyag kibocsátású technológiai megoldásokkal kívánjuk kiváltani, illetve bővíteni a jelenlegi infrastruktúrát. Az újonnan beszerzett járművek és a kapcsolódó töltőinfrastruktúra e célt szolgálja és lényegesen csökkenti a környezeti terhelést.

Kapcsolódó tartalmak:
https://www.telepaks.net/2022/03/04/kornyezetbarat-hulladekgyujto-jarmuveket-allitottak-munkaba/
https://www.telepaks.net/2022/03/04/veget-ert-a-tesztuzem/